06/02/2024 Emler Denemesi/Aladağlar – Muhammed Yılmaz, Emre Kurman

Faaliyet Sorumlusu: Emre Kurman

Kullanılan Ekipmanlar: 3K aldık ama kullanamadık

Hava Durumu: Açık -10, 0 arası

Selamlar, uzun zamandır kış faaliyeti yapmak istiyorduk havaların güzel gidişini ve Kış Tekniği fırsat bilip, Kış Teknik öncesi hızlı bir Emler yapalım dedik. Planımız 6 Şubat akşamında Çelikbuyduran’da bivak atıp 7 sinde de erkenden zirve yapıp karayalağa dönerek eğitim grubunu beklemekti ama yapamadık. Raporu da adet yerini bulsun diye yazıyorum.

5 Şubat akşamı 20.30’da Esenler otogarından yola çıktık.(Özel şoförümüz Erva’ya bizi otogara attığı için teşekkürler) 6 Şubat sabah 7.10’ da Niğde’ye vardık, 7.25’te minibüse bindik. 8.20 gibi Çamardı’na vardık. Önce Ulvilerde kahvaltı yaptık, sonra da Ulvi bizi sokulluyla karayalak arasında bir noktaya kadar çıkardı. Saat 10.00 gibi yürümeye başladık, 11.20’de karayalağa çadır atıp, zirve çantalarımızla yola çıktık. Yaptığımız hava durumu takibi sonucu, bir noktaya kadar bam bam yürür sonrasında da kramponları takıp bam bam devam ederiz diye düşünüyorduk ama hiç de beklediğimiz gibi olmadı. Kar durumu acayip kötüydü, karayalaktan kapıya kadar bata çıka 4 saatte anca ulaştık. Kapının ağzına geldiğimizde bele kadar kara batmış vaziyetteydik, devam etmenin anlamsız ve riskli olacağına karar verip 17 sularında dönüşe geçtik.Eğitim alanları karayalakta beklemektense dağ evinde beklemeye karar verdik. Bu kararı almamızda Çağatay’ın faaliyetinin de patlamış olması ve dağ evine geçecek olmasının büyük payı vardı. İki gece dağ evinde yattık ve 8 Şubat Perşembe sabahı eğitim gurubuyla beraber tekrar karayalağa çıktık, ardından kış teknik ve kapanış.

Emre

• Faaliyete gitmeden önce kooperatifi arayıp minibüs saatleri hakkında net bilgi alın, biz 7.00, 7.30 ve 9.00 kalkışlı minibüsler olduğunu sanarak gittik ama durum pek öyle değildi.
  • Dağ evini yapıp yaşatan ORDOS’lu dağcılara teşekkürler.