12/10/2002 Büyük Demirkazık Klasik/Aladağlar – Can Ceylan,Uğur Diker, Ali Alper Çelebi, Cenk Şener

Tarih: 12/10/2002

Ekip: Can Ceylan,Uğur Diker, Ali Alper Celebi, Cenk Şener

Yer/Bölge: Aladağlar

Rota: Büyük Demirkazık Klasik

Gectigimiz hafta sonu yani 12-13 ekim gunlerinde “itudak”ca aladaglardaydik, boyle soyluyorum cunku 4 ayri ekip 4 ayri zirveyi denedi. ben uzatmadan faaliyetimizi anlatiyim; 11 ekim cuma gunu aksam 22:00 otobusu (inan:gidis-donus 30 milyon) ile yola ciktik. sabah saat 9 civarinda nigdeydik. minibuse bindik ve sapakta bizi bekleyen traktorle sokullu pinarina kadar gittik(25 milyon). saat 12:30 da sokullu pinarindayik. gecikmemizin sebebi koyde biraz alisveris yaptik. 13:15 te mevsimlik gole dogru yola ciktik.. 14:15 de narpuza vardik, kisa bir moladan sonra 16:00 da mevsimlik golde bivak yapicak uygun bir yer bulduk. birer corba ve cay ictikten sonra sira benim getirdigim yemegi yemege geldi!! sanki herkes bu ani bekliyordu. (partner secimi dikkatli yapilmali lafini bi daha hatirladim) 🙂 neyse yemegimizi afiyetle yedikten sonra yaklasik 19:30 gibi tulumlarimiza girip yildizlari saymaya basladik + ugurun horlamasi ne zaman biticek diye dusunurken yanimda yatan alperde horlamaya basladi.. neyse bir sekilde vakit gecti ve saat 02:00 de calan alarmlarla uyandik daha dogrusu irkildik! ama uyanamadik. yaklasik 04:00 gibi zirve icin yola koyulduk. aladaglarin en igrenc ve bezdirici carsagini ciktik ve saat 06:15 de gecitteki bivaklik yere ulastik. burada yaklasik 1 saat kadar gunsein dogmasini bekledik cunku hava hizli esen ruzgarinda etkisiyle epey soguktu. sirta cikarken yanimiza 40 metre statik ip, 3 sikke, cekic, emniyet kemerleri ve kasklarimizi alip yurumeye basladik. herkesin soledigi gibi rotadan sapmamak icin dogu duvarina yapisip emeklemeye! basladik. ara ara setlerde oturup arkamizdaki baktimigizda bosluk hissinin ne guzel! bisey oldugunu gorduk. bu arada rota ustunde 2 adet sikke ve iki adet bolt gorduk. saat 10:15 gibi buyuk demirkazik’in zirvesine ulastik. hemen yanimizdaki k.demirkazikta ali ve samimi aradik hatta el falan salladik, onlar bizi gormusler ama biz goremedik.. 10:40 gibi inise basladik ve 11:55 te bivaklik yere indik. inerken ip acmaya gerek duymadik. 13:30 da mevsimlik gole indik. esyalarimi topliyip 13:45 te inise basladik yaklasik 15:20 de sokullu pinardaydik.. en son su bulabilecegimiz yer sokullu oldugundan dolayi ordan yanimiza kisi basi 3lt. su aldik. hava faaliyet boyunca aladaglar icin mukkemmeldi.