25/05/2003 İtoturumu/Aladağlar – Yiğit Kaya, Ozan Onur, Can Ceylan, Özlem Ersin

Ekip: Yiğit Kaya, Ozan Onur, Can Ceylan, Özlem Ersin

Rota: İtoturumu

Herkese merhaba;

Bu sabah saat 6 civarinda istanbula donduk.. Oncelikle katilan arkadaslara problemsiz bi faaliyet yasattiklari icin tesekkur ederim. bu faaliyette amacimiz ve planlarimz yine aladaglarin o kaotik hava engeline takildi.. yedigollere cikma planimiz ilk gunku kotu hava kosullari nedeniyle suya dustu.. cunku hergun yine bi onceki gunden kotu oldu.. genelde yukarilarda oglen saatlerine baslayan kar-dolu ve sokulluda yagmur seklinde olan yagis nedeniyle kampi yedigollere tasimanin cokta anlamli ve kolay bir is olmayacagini dusunup kampi sokulluda birakma karari aldik.

İlk gun sabah 5 gibi kamptan ayrilip kayaciga girdik. orda peck kulvarina dogru ilerleyen iki dagciya bakip bakip ilerledik ve 1.narpuza girdik. bu arada harita ve pusula yardimiyla yer belirleme calismasida yaptik. bodrum sokaklari diye bilinen yerin baslagicindan itibaren sert kar uzerinde iz acmaya basladik. iki arkadasin kazmayla dusus konusunda zayif olduklarini farkedip ufak bir kazma dusus tekrari yaptik. sonrasinda bu sert karli bolgeyi gecip mevsimlik gole ciktik. sertac-yigit ve ozlem B.Demirkazik zirve denemek icin ayrildi bizden. bizde yasemin gecidi ve kizilakkum carsagina baktiktan sonra asagi inise basladik. yolda hava cok hizli bi sekilde kapadi. sertaclar yolda kar ve yagmura yakalanmislar.. biz ucundan yirttik.

İkinci gun, yeni arkadaslar, sertac ve ben sokullu pinarindan emler zirve denedik. gece saat 2:10 da yola ciktik iyi bi tempoyla sabah 10 gibi zirveye vardik. zirve manzarasini ancak once gelen arkadaslar gorebildi. cunku digerleri geldiginde sis bastirmisti. bir ara kizilkayayi bile goremedik. asagi inise 10:45 gibi basladik. saat 13:40 da sokullu pinarindaki kampa varmistik. orda bizi bekleyen bir SUPRIZZ vardi. SOBEK amcalar gelmis bizden para istiyorlardi.biraz tartismadan sonra vermeyecegimizi anladilar ve gittiler. bu arada ozan ve yigit itoturumunun altindaki kaya yuzeylerinde yeni bir rota aciyolardi. oturup onlari durbunle izlemek baya zevkli oldu..

Üçüncü gün, kotu hava kosullarinin dahada siddetlenecegini ogrendik ve kampi dagevine indirdik.bundan sonra yapacak fazla bir sey kaldi oda cim sahada futbol maci yapmak!!.. aksamda alabalik yedik ve mis gibi bir uyku cektik. ertesi gunde kotu hava devam etti, ve bir onceki gunun aynisini yaptik.. bu arada dagevinde yukardaki ekibi bekleyen TSK-DAK ekibinin doktorundan kisa bir ilkyardim dersi aldik. (yukarida Tunc findik ve kursat, TSK-DAK ekibine egitim veriyorlarmis) faaliyetle ilgili soylenecek cok sey var ama daha fazla sisirmek istemiyorum maili..

Sormak istedigim bir sey var; bu SOBEK’ in bu sekilde para toplama hakki varmidir?? cadir basi 2 adam basi 1 milyon kadar!!..

Herkese sevgiler