Tarih: 26/01/2007
Ekip: Furkan Dodurka, Gökhan Cüceloğlu, İlhan Mutlu
Yer/Bölge: Aladağlar
Rota: Güzeller Klasik
Rapor:
25 Ocak Perşembe akşamı okulun otobüsü ile vurduk kendimizi yollara. Cuma sabahı erken saatte Niğdeye vardık ve çok kısa bir alışverişten sonra fazla zaman kaybetmeden Çukurbağ köyüne doğru yola koyulduk. Burada bizi traktörcümüz Salim abi bekliyordu. Son kazadan sonra jandarma işi sıkı tutuyor bunu da tecrübe etmiş olduk. Telefonla arayınca yanınıza geliyorlar hatta kamp alanına kadar escortluk ediyorlar. Tabintraktörün gittiği son noktaya kadar gelemediler.
Traktörle yazın gidilebilen son noktaya kadar (Emli Ormanı) gidebildik. Burada eğitim alan arkadaşlar çantalarını düzenlerken biz de saat 12 gibi yürüyüşe başladık. Açılan izlerinde yardımıyla keyifli geçen 2 buçuk saatlik bir yürüyüşün ardından sulağan keler kamp yerimize ulaştık. Biraz dinlenlik, biraz manzaranın keyfini çıkardık ve güzel havanın da verdiği rehavetle sallana sallana çadırımızı kurduk. Görüş mesafemizde olan eğitim grubuyla haberleştik ve yemeğimizi yiyip dinlendik.
26 Ocak Cumartesi saat 3:30 gibi kalktık ve hazırlıklara başladık. Kahvaltımızı yaptıktan ve bolca sıvı aldıktan sonra 5:00 gibi çıktık yola. Sıyırma boğazı geçidinden geçip dağın batı yüzüne ulaştık ve batı yüzünü güneye ulaşana dek yan geçtik. Dağın güneyine ulaştığımızda bariz bir şekilde görünen kulvardan yükselmeye başladık. İlk başlarda kar durumu çok sert olmağından dolayı krampon takma ihtiyacı duymadık ve bir süre hızlıca yükseldik. Biz yükseldikçe kar da sertleşmeye başladı.Karın sert olmadığı yerlerde dizimize kadar kara gömülmek zorunda kalıyorduk. Takoz kayanın yaklaşık 30m kadar altına batonlarımızla çıktık ancak buradan sonrası muhtemel bir düşüşte risk oluşturduğundan dolayı batonlarımızı bırakıp kazmalarla devam ettik ve bir süre sonrada takoz kayaya ulaştık. Takoz kayadaki çok kısa bir kaya etabını da teker teker kayanın sol tarafından geçtik. Biraz daha yükseldikten sonra kar daha da sertleşti.Sertleşen bu karın yanında zaman zaman karşılaştığımız buz etaplarınıda geçebilmek için kramponlarımızı giydik ve biraz daha hızlanarak yükselmeye başladık. Buradan sonrası tırmanışın daha keyifli ve daha manzaralı kısmıydı. Zirveye doğru manzaranın da keyfini çıkararak yükseldik ve 9:45 gibi zirvedeydik. Burada eğitim ekibiyle haberleştik ve 15 dk kadar zirve keyfi yaptıktan sonra inişe geçtik. aynı rotadan dikkatli bir şekilde indik ve 12:20 gibi tekrar kampımıza ulaştık.
Kampta biraz dinlendik ve kazma düşüşü çalışan arkadaşları seyrettik ardından da kampımızı toplayıp onlarının kamp alanına indik. Sabah kalktığımızda çok şiddetli olmasa da kar yağıyordu. Bizim eğitim faaliyetine yardımcı olduğumuz sırada yağış da şiddetini arttırdı. Uygun tırmanış koşullarının oluşması için birkaç gün beklememiz gerekecekti. Beklesek bile dönüş tarihimize kadar uygun koşulların oluşmayacağına kanaat getirdik ve biz de eğitim faaliyetiyle dönme kararı aldık.
Gerisi ıslak bir traktör yolculuğu, otobüste kuruma çabası ve Niğde de güzel bir yemek. vee tabiî ki otobüste düzenlenen vampir şenliği!